De Weerselose Markt is ook een plek voor u!

Wilt u ook duizenden mensen op één dag benaderen voor uw verkoopwaar?
Boek dan een plaats op de markt!

Iedereen kan voor één of meerdere marktdagen koopman of koopvrouw zijn op de Weerselose Markt. U hoeft hiervoor in principe niets anders te doen dan met uw spullen op een marktdag naar Weerselo te komen.

Bent u al een verkoper?

Meld u aan om uw marktplek te reserveren.

Als je van tevoren boekt via de agenda, wordt er een plek gereserveerd en is er bij aankomst voorrang op de ongereserveerde standhouders. Alle informatie over verkopen op de Weerselose Markt kun je hieronder vinden door op de buttons te klikken.

Boek een plaats

Eénmalig of vaker op de markt staan

Op de Weerselose Markt komen wekelijks vele bezoekers.
Tijdens extra markten breiden we het marktterrein uit om een nog grotere markt te organiseren.

Wilt u al deze mensen op één dag benaderen voor uw verkoopwaar?
Boek dan een plaats op de markt!

Eénmalig op de markt staan
Iedereen kan voor één of meerdere marktdagen koopman of koopvrouw zijn op de Weerselose Markt. U hoeft hiervoor in principe niets anders te doen dan met uw spullen op een marktdag naar Weerselo te komen. Als u van tevoren boekt via deze website, wordt er voor u een plek gereserveerd en heeft u bij aankomst voorrang op de niet-gereserveerde plekken. Kijk voor meer informatie onder het kopje Verkopers.

Vaker op de markt staan
Wilt u regelmatig komen dan kunt u een vaste plaats krijgen. Ook zijn er mogelijkheden om uw spullen op het terrein tot een volgende marktdag in kisten of in een container op te bergen. Meer informatie hierover vertellen we graag ter plekke in Weerselo, verkopers kunnen ons hiervoor bellen via 0541-661640

Marktdagen

Wekelijkse zaterdagmarkt

 • Elke zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur.

Op deze markten komen vele bezoekers. Het publiek bestaat uit jong en oud en komt graag voor de gezelligheid en koopjes.

 • Maandelijkse zondagmiddagmarkt

Elke 2e zondag van de maand van 12:00 tot 16:30 uur (’s winters tot 16:00 uur). Kijk altijd in onze agenda of de zondagsmarkt plaatsvindt.

Op de zondagsmarkt staat er altijd een thema centraal, kijk in onze agenda welke thema's er gepland staan.

 • Extra markten

De Weerselose Markt is extra geopend op: Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag van 09:00 tot 17:00 uur (Koningsdag en Tweede Kerstdag tot 16:00 uur).

Op de extra marktdagen wordt er op de Weerselose Markt groots uitgepakt; er zijn attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en dergelijke. Iedere markt is weer anders. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: o.a. (gratis) pony rijden, minikermis, ballonnen etc. Opnieuw spelen honderden gelegenheids-marktmensen in op de wensen van uw vrije dag.

Hieronder vindt u een overzicht van alle eerstkomende marktdagen:

Evenementen

Er zijn geen opkomende evenementen, bekijk de agenda voor meer informatie.

Faciliteiten

Plaats - Elektra - Opslag

Plaats

U kunt op de markt een grondplaats reserveren, kramen zijn altijd gratis tot een maximum per vervoersmiddel. Een grondplaats is 3 meter breed en 5 meter diep. Het aantal grondplaatsen dat u krijgt toegewezen is afhankelijk van het vervoersmiddel waarmee u komt.  

De kramen die u optioneel bij deze grondplaatsen kunt kiezen zijn 3 meter breed. Buiten kunt u kiezen voor overdekte of open kramen.

TIP: Kraam geboekt in de hal? U kunt met de auto vlakbij komen, maar een kar kan handig zijn om uw verkoopwaar naar de kraam te vervoeren.

Elektra

Op meerdere plekken op de markt is er toegang tot elektriciteit voor uw kraam.
U kunt tijdens het boeken in het veld ‘Opmerkingen’ aangeven dat u elektriciteit nodig heeft. Neemt u altijd een eigen kabelhaspel van 50 meter mee.
Er wordt een kleine toeslag in rekening gebracht op de betreffende marktdag.

Opslag

Op het marktterrein kunt u een container of een box huren voor opslag van uw spullen.
De huurtermijn kunt u zelf bepalen, het heeft wel een minimale aanvang van 1 maand. Het marktterrein is doordeweeks afgesloten voor publiek, maar u kunt op aanvraag wel bij uw spullen komen.

Voor meer informatie, kunt u contact met ons opnemen (tel.: 0541-661640).

Tarieven voor verkopers

Op de Weerselose Markt kennen wij drie tarieven

Hieronder vindt u een overzicht welk tarief voor u van toepassing is.

U kunt door in de agenda op een datum te klikken, direct een berekening maken en reserveren voor de markt.

Verkooprijzen

Kies hier het passende tarief

Het tarief werkt aan de hand van het vervoersmiddel waarmee de verkoper komt. De standhouder betaald altijd alleen grondplaatsgeld. Het minimale tarief is auto, hiervoor kunt u zelf kiezen of u gebruikt maakt van 2 grondplaatsen of 2 kramen. Kramen zijn altijd gratis tot een maximum per vervoersmiddel.

Het is niet verplicht om te reserveren, iedereen kan een halfuur voor openingstijd bezoekers naar de markt komen om te verkopen. Men betaald contant het grondplaatsgeld bij de standhoudersingang, er is altijd gegarandeerd plek, ook ongereserveerd.

Het vervoersmiddel gaat altijd mee het marktterrein op, bij veel verkoopplekken buiten is het mogelijk het vervoersmiddel achter de plaats te parkeren. Indien het niet mogelijk is om de auto bij de plaats te reserveren kan de auto geparkeerd worden op de standhoudersparkeerplaats. Onze medewerkers wijzen dat aan.

Bij de standhoudersingang mogen de verkopers die gereserveerd hebben eerst naar binnen, daarna mogen de ongereserveerde verkopers naar binnen.

Indien men niet wil wachten is het fijn om te reserveren, dat kan via de agenda. Als er op de voorkeursdatum geklikt wordt is het makkelijk een plaats te reserveren en te betalen per iDeal. Na betaling ontvangt men uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de markt het toegangsbewijs, waarin de plaatsnummers vermeld staan, per e-mail.

Plattegrond

Veelgestelde vragen standhouders

 • Wanneer is de Weerselose Markt geopend?

De Weerselose Markt is op de volgende dagen geopend:
*Elke zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur.
*Iedere 2e zondag** van de maand van 12.00 tot 17.00 uur (wintertijd tot 16.00 uur)
*Extra marktdagen op: 2e Paasdag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag van 9.00 tot 17.00 uur
*Koningsdag en 2e Kerstdag van 9.00 tot 16.00 uur.

**Kijk altijd in onze agenda of de zondagsmarkt plaatsvindt.

 • Hoe kan ik op de hoogte blijven van de markten

Klik hier om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram voor het laatste nieuws.

 • Hoe kan ik een plaats reserveren?

Klik hier om direct naar onze agenda te gaan. Ook kunt u reserveren door langs te komen op donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur of zaterdags onder markttijd. Telefonisch reserveren is niet mogelijk.
Het is echter niet verplicht om een plaats te reserveren, er is altijd plaats. Iedereen kan 30 minuten voor aanvang van de marktdag komen en (contant) betalen bij binnenkomst.

 • Hoe werkt het tarief voor verkopers?

Om op de Weerselose Markt spullen te verkopen is iedere standhouder grondplaatsgeld verschuldigd. Dit wordt, als er niet gereserveerd is, bij het oprijden van de markt betaald. Men kan altijd zelf kiezen of er gebruik wordt gemaakt van grondplaatsen of gratis kramen. Het maximale aantal hiervan is afhankelijk van het vervoersmiddel waarmee men komt. Is dit bijvoorbeeld een auto (of kleiner) dan kan men zelf kiezen of er gebruik wordt gemaakt van 2 grondplaatsen of 2 gratis (overdekte) kramen. Hoe groter de vervoerscapaciteit is, hoe meer grondplaatsen / gratis kramen er afgenomen kunnen worden.

1 grondplaats = 3 meter lang bij 5 meter diep
1 gratis kraam = 3 meter lang

Auto of kleiner = 2 grondplaatsen of 2 gratis kramen
Auto met aanhanger tot 2.75m of bus = 3 grondplaatsen of 3 gratis kramen
Vrachtauto, bus met aanhanger of auto’s met grotere aanhanger = 4 grondplaatsen of 4 gratis kramen

Voor het overzicht van tarieven kijkt u bij “Tarieven voor Handelaren”

 • Kan ik ook spullen verkopen zonder te reserveren?

Dat kan zeker, er is altijd plaats op de Weerselose Markt. U kunt in de agenda online reserveren maar u kunt ook gewoon komen zonder te reserveren, adviestijd:
*Zaterdag: 8.00 uur
*Zondag: 11.00 uur
*Extra marktdagen: 7.30 uur

 • Kan ik mijn te verkopen spullen laten staan tot de volgende marktdag?

Spullen laten staan op de kraam mag alleen als er voor 2 marktdagen achter elkaar in 1 weekend gereserveerd is op diezelfde plek, let op, het 's nachts laten liggen van verkoopwaar is op eigen risico. De verkoopwaar mag niet blijven liggen van week tot week. Indien u graag een opslagmogelijkheid wilt benutten kunt u dat daarvan gebruikmaken als u een maandkaart afneemt. Verkoopwaar opslaan kan in kistkramen en/of containers. Voor meer informatie hierover graag langskomen en ter plekke met de marktmeester bespreken.

 • Kan mijn auto achter de kraam staan?

Er zijn diverse plaatsen op het marktterrein waarbij de auto achter of dicht bij de kraam geparkeerd kan worden. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u het beste een plaats reserveren. Bij een grondplaats kunt u altijd uw auto erbij parkeren.
In de markthal is het niet mogelijk om met de auto naar binnen te rijden, naast de markthal zijn er parkeerplaatsen beschikbaar. De standplaatshouders die de auto niet bij de buitenkraam kunnen parkeren maken ook gebruik van de parkeerplaats naast de markthal.
Het is toegestaan om eerst de spullen uit te laden bij de kraam en vervolgens de auto te parkeren, de marktmeester wijst dit aan.

 • Staan de kramen naast elkaar?

De kramen staan bij een (online) reservering altijd naast of tegenover -standplaatshouder staat er tussenin- elkaar, mocht dit niet mogelijk zijn dan nemen wij telefonisch contact op.

 • Zijn er stoelen aanwezig bij de kraam?

Er zijn geen stoelen bij de kraam aanwezig, deze dient u zelf mee te nemen.

 • Als ik een plaats heb gereserveerd, met hoeveel personen mag ik dan naar binnen?

Per reservering/vervoersmiddel mag u met 2 (volwassen) personen naar binnen, de bestuurder van de auto en de bijrijder.

 • Hoe kan ik me inschrijven voor deelname aan een gratis themamarkt?

Dat kan via onze themamarkt websites, gebruik hiervoor: https://events.weerselosemarkt.nl > klik op het gewenste thema en vul op die website het contactformulier in.

 • Mag ik etenswaren verkopen?

Zonder uitdrukkelijke toestemming vooraf is de verkoop van consumptiegoederen verboden. Hiervoor geldt een aparte regelgeving, bij vragen neemt u contact op met het marktmanagement. Verkoop van verpakte consumptiegoederen met het doel om thuis te consumeren is wel toegestaan.

 • Waar kan ik de marktspelregels vinden?

Scroll naar boven en klik op "marktspelregels"

 • Ik wil graag meer informatie over hoe ik de Weerselose Markt kan bezoeken

Scroll naar boven en klik op "bezoeken"

 • Mijn vraag staat hier niet tussen

Neem contact met ons op via het contactformulier of belt u met: 0541-661640